16 Ağustos 2007

SAN DIEGO

Las Vegas'dan sonraki duragimiz "sun city" yani "gunes sehri" olarak adlandirilan San Diego oldu. San Diego, Meksika sinirinda ve Pasifik okyanusunun kenarinda bulunan oldukca guzel bir sahil sehri.

Gezimizin ilk gununde, dunyanin en buyuk hayvanat bahcesi olan ve icerisinde yaklasik 4000 tur hayvani barindiran San Diego Hayvanat Bahcesini gezdik.



Hayvanat Bahcesi'nin diger bir ozelligi de tum hayvanlarin dogal ortamlarinda yasiyor olmalari. Iste flamingolar ozgurce dolasiyor...


Dunya uzerinde cok az kalan pandalardan ikisi San Diego Hayvanat Bahcesi'nde. Pandalari izlerken en ufak bir ses bile yapmamamiz konusunda uyarildik. Aksi takdirde psikolojileri bozuluyormus:))





Kutup ayisi ve koala cok sevimliydi:))




Iguana ise cok sevimsizdi:)) Ama renkleri cok guzeldi...




Su iki orangutan cok egleniyordu ama digeri depresyondaydi galiba:)))





Bu hayvanin adini bilmiyorum, biz ona popstar Bayhan demeyi tercih ettik... Hatirlarsaniz bir aralar bununla ozdeslesmisti cunku:)))



Daha onlarca cesit hayvani gordukten sonra, son duragimiz sevimli bir deniz arslaninin gosteri oldu... Deniz arslani turlu komiklikleriyle bizi cok eglendirdi:))




Gezimizin ikinci gununde kalldigimiz otele sadece 15 dakika uzaklikta bulunan Meksika sinirina gittik. Meksikalilar gunduz San Diego'ya calismaya gelip aksam Meksika'ya evlerine donuyorlar. Bu nedenle gumruk kapisi cok hareketli.




Sinirdan son derece net gorunen Meksika sehri Tijuana ile San Diego arasinda hatiri sayilir bir fark var. Tijuana unlu sarkici Carlos Santana'nin dogum yeri olmasi ile unlu...




Sinirdan ayrildiktan sonra California'nin ilk kuruldugu yer olan "old town"i gezdik. Meksika tarzi evlerin bulundugu bu tarihi bolge aynen korunarak turistik hale getirilmis. Evlerin icleri de yine o donemden kalma esyalarla dosenmis.







Simdilerde buyuk bir sirket olan Wells Fargo'nun o yillardaki binasi ve o donemde kullandigi posta arabasi... Kimbilir kac kere soyuldu bu posta arabasi:))





Old Town'in ardindan sehrin en buyuk parki olan Balboa Parki gezdik. Yemyesil ve kocaman bir park olan Balboa'nin ortasinda hos mimarileriyle bir cok muze vardi.









San Diego gezimizi sehrin hemen yanindaki Coronado Adasi'nda tamamladik. Cok guzel evlerin bulundugu ada belli ki sehrin zenginlerinin yasadigi bolge... Adanin tam karsisindan San Diego sehir merkezi goruluyor. Adada arabayla gezinirken kisa birkac video cektim. Onlardan biri...






*Izlemek icin sol kosedeki oku tiklayin.
*Tam ekran izlemek icin “ZOOM”u tiklayin.
*Video ilk izleyiste takilabilir, ikinci izleyiste buyuk ihtimalle duzelecektir.



San Diego genel olarak bize Antalya'yi hatirlatti. Ama tabii ki soguk ve dalgali Pasifik Okyanusu ile masmavi Akdeniz sulari kiyas bile edilemez:))

Hiç yorum yok: