30 Ekim 2006

Cumhuriyet Bayraminiz Kutlu Olsun


Hepimizin Cumhuriyet Bayrami kutlu olsun...

Insan ulkesinden uzak olunca milli duygulari daha da bir yogun oluyor. Dun, "Pittsburgh Turk-Amerikan Dernegi" tarafindan duzenlenen Cumhuriyet Bayrami balosuna katildik. Iyi ki de katilmisiz. Duygusal anlar yasadik. Turk Bayragi karsisinda Istiklal Marsi okurken gozlerimiz doldu. Insan bazi seylerin degerini uzaktayken daha da iyi anliyor.
.

Balo, Pittsburgh'un en unlu restoranlarindan biri olan Le Mont Restoran'da yapildi. Le Mont sehrin en yuksek noktasinda bulunan ve tepeden nehri ve hemen hemen tum sehri gormeye olanak saglayan bir restoran. Restoranin kendisi de hostu ama asil harika olan manzarasiydi.






Pittsburgh'un sehir merkezi icin kucuk Manhattan diyorlar. Belki biraz abatmislar ama bu manzarayi gorunce pek de haksiz degiller diye dusundum dogrusu. Manzara gercekten etkileyici...



Balo, Dernek Baskani tarafindan yapilan acilis konusmasi ile basladi. Ardindan Cumhuriyet Bayrami ile ilgili bir sunum yapildi. Daha sonra yemekler yendi ve en son eglence faslina gecildi.












Eglence kisminin bu kadar "eglenceli" olacagini dusunmemistim dogrusu. Ama gercekten cok eglendik, bol bol dans edip oynadik. Muzikler de oldukca iyi secilmisti. Bu arada yapilan cekiliste bir adet el orgusu şal kazandim. Bu basarili organizasyon icin Pittsburgh Turk Amerikan Dernegi calisanlarina mutesekkiriz. Ellerine saglik... Daha nice bayramlarda bulusmak dilegiyle...

Hiç yorum yok: