31 Ekim 2006

Cadilar Bayrami



Kendi Bayramlarimiz bitti sira Amerikalilarin Bayramina geldi:)) Bugun Amerikalilarin "Halloween" yani "Cadilar Bayrami"...

Cadilar Bayraminin kokeni yuzyillar oncesine dayaniyor. Efsaneye gore Ortacag Avrupasi'nda her yil 31 Ekim gunu olulerin ruhlari, yasayan insanlarin ruhlarini ele gecirmek icin dunyaya gelmektedir. Bunu onlemek icin de insanlar o gece korkutucu kiliklara girerek ve evlerinin onune korkunc semboller yerlestirerek ruhlari kacirmaya calisirlar. O donemin en korkutucu sembollerinden biri de cadilardir. Bu yuzden en cok cadi kostumu kullanilir.






Ancak, tabii ki gunumuzde Halloween artik bu anlamini yitirmis... Artik sadece eglenceyi cok seven Amerikalilar icin bir "eglence" firsati olarak gorulmektedir. Pek cok Amerikali hazirliklara 1-2 hafta oncesinden basladi. Kostumler alindi ve evlerin onune bayramin sembolleri yerlestirildi. Butun marketlerde bol bol kabak satildi. Kutlamalar ise hafta sonundan basladi. Cumartesi gecesi yolda yuruyen bircok kostumlu insana rastladik. Yalnizca filmlerde gordugumuz bu sahneleri yasamak, bizim icin de ilginc bir deneyim oldu tabii.







Bugun de Ingilizce kursunda bir parti yapildi.


.

Amerikalilarin hatta bazi yabanci ogrencilerin giydigi kostumler oldukca komik ve eglenceliydi. Ingilizce ogretmeni Elaine kralice ve Kursun sekreteri de mini mouse olmus:))

.



.

Kursun muduru de serif olmayi tercih etmis:))

.



.

Bu da benim favorim.. Adi Omer, Suudi Arabistanli.. Kursun maskotu, bugun herkesi yine cok guldurdu. Kostumu zaten kendi ulkesinin kostumu, bir tek maskeyi ilave etmis, o da cok komik olmus:))

.



.

Bu arada kursa birer balkabagi getirmemiz de istendi. Once bize balkabagini nasil oyacagimiz ogrettiler. Biz Turkler bu konuda oldukca basariliydik diyebilirim:)

.
.

Iste bu da benim oydugum balkabagi:)) Nasil, korkutucu olmus mu??
.
.
Ardindan parti basladi... Sadece Ingilizce degil, Arap ve Latin Amerika muzikleri esliginde de bol bol dansettiler...








Onlar dansetti, biz seyrettik... Bizim icin oldukca farkli ama bir o kadar da eglenceli bir gundu.... Ne diyelim, bunu da gormek varmis:)))


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika bir partiydi, benimde favorim Omer'di, O gune dair unutamayacagim yegane kisi :) :)
Fotograflar cok guzel cikmis tabi bu cekenlede alakalidir eminim :)
Bana gonderdiklerin icin coook tesekkur ederim izninle bunlarida bilgisayarima kaydettim.

Meral