06 Kasım 2006

ALISVERIS...ALISVERIS...ALISVERIS...

.

"Amerika'ya geldiginden beri en cok ne yaptin?" diye sorarsaniz, birincisi yemek yapmak, ikincisi de "Mall" yani "Alisveris Merkezi" gezmek derim. Tabii bir bayan icin oldukca guzel bir aktivite. Ama isin ilginci erkekler icin de baska bir alternatif yok. Yani burada vakit gecirmenin en iyi yolu bu. O kadar cok alisveris merkezi var ki geldigimden beri her hafta birine gidiyoruz daha hala gitmedigim yerler var. Amerikalilar tam bir tuketim cilgini. Topu topu 2-3 milyon nufusu olan Pittsburgh'da bir suru alisveris merkezi var ve hepsinin de otoparki dolu.
.
Alisveris merkezlerinin bazilari Armada ya da Migros benzeri yerler. Buralar cok guzel dekore edilmis, kaliteli magazalarin yer aldigi ferah yerler.

.
.
Ozellikle buralarda cocuklar icin bircok eglence noktasi mevcut. Cocugunuzu belli bir ucret karsiliginda oyun salonuna birakip rahat rahat alisverisinizi yapabiliyorsunuz. En ufak bir sikinti olursa gorevliler derhal telefon edip sizi cagiriyorlar. E Amerikalilar da rahat insanlar tabii. Inanin 6-7 aylik bebekleri bile rahatlikla birakiyorlar. Biz olsak hayatta kiyamayiz.
.

.

.
Ancak genelde alisveris merkezleri oldukca genis alanlara kurulu tek katli binalardan olusuyor. Ulke buyuk, sehir buyuk rahat rahat yayilmislar. Bu tip alisveris merkezlerinde aradiginiz herseyi bulabiliyorsunuz. Ev esyasindan, giyime, gidadan, elektronige akliniza gelebilecek her turlu ihtiyacinizi buralardan giderebiliyorsunuz. Tabii buralarda alisveris yapmak zevkli oldugu kadar yorucu da oluyor. Cunku her bir binadan ciktiginizda digerine arabayla gitmek zorunda kalabiliyorsunuz. Asagida fotografi bulunan alisveris merkezi "Robinson Town Center" adli yine ayni sekilde oldukca genis bir alana yayilmis bir "Mall".
.
.

.
Asagidaki ise benim en sevdigim mall. "Grove City Outlet Center"... Burasi diger butun "mall"erden daha ucuz, cunku outlet. Burada Turkiye"de satilan tum unlu markalari gorebiliyor ve daha ucuza satin alabiliyorsunuz.
.

.

Giyimde ve ev esyalarinda fiyatlar genelde Turkiye'den ucuz. Ama asil indirim yapildiginda oyle bir ucuzluyor ki cok komik rakamlara guzel seyler alabiliyorsunuz. Duydugumuza gore yilbasi sonrasi buyuk indirimler basliyormus. Simdi Ocak ayini iple cekiyoruz:)))

.
.
Bu alisveris merkezlerini bir gunde gezmek mumkun degil. O kadar cok magaza var ki, onceden web sitesine girip planlayarak gezmek belki de en iyisi. Yoksa insanin basi donuyor....

.
.
Iste bu da magazalarda en sevdigimiz bolum:"Clearance". Bu etiketi gordugumuz yerde solugu aliyoruz. Cunku her zaman en ucuzu bu etiketlerin altinda yakaliyorsunuz. Gerci bunlarin arasindan iyi seyleri bulmak da bir maharet ama bunu cok iyi yapan iki arkadasimiz mevcut. Sagolsunlar onlar buluyor, biz aliyoruz...
.
.
..
Sanirim alisveris maceralarimiz biz burada bulundugumuz surece devam edecektir. Bu nedenle daha cok fotograf cekmeyi ve sitede yayinlamayi dusunuyorum. Simdilik bu kadar....

Hiç yorum yok: