18 Kasım 2006

LIGHT UP NIGHT!!!

Cuma gecesi Pittsburgh sehir merkezinde geleneksel "Light up Night" yani "Isiklandirma Gecesi" festivali vardi. Ve tabii ki biz de oradaydik. Pittsburgh'u hic bu kadar kalabalik gormemistik, sanirim gelecek yila kadar da bir daha goremeyecegiz.




Festival her yil geleneksel olarak Sukran Gunu'nden bir onceki cuma gunu gerceklestiriliyormus. Amaci ise tatil sezonunun baslamasini kutlamak.. Aslinda daha cok, ufak capli bir yeni yil kutlamasina benziyordu. Her yer isil isildi ve en cok gordugumuz sey suslenmis cam agaclariydi..

.




Hepsi de biribirinden guzeldi ama ben en cok buz pateni pistinin ortasindaki dev agaci begendim... Yine filmlerde gordugumuz bir sahne karsimizdaydi. Yeni yil konulu hemen hemen butun Amerikan filmlerinde gordugumuz buz pateni sahnesi... Onlarca insanin ayni anda kaymasi cok hos bir goruntu yaratmisti...



Iste bu da benim en begendigim bolum. "Hansel ve Gratel" masalindan firlamis gibi duran pastadan evler... Festival dolayisiyla pastadan ev yarismasi yapilmis. Bunlar da yarismaya katilan evler daha dogrusu pastalar:))





Bu arada festivalde tabii ki bol bol muzik vardi. Sarki soyleyenlerin yanisira ilahi okuyan gruplara bile rastladik...




Gecenin sonuna dogru Belediye Baskani bir konusma yapti. Ardindan sahneye davet edilen kucuk Amanda'nin 10'dan geriye dogru saymasiyla havai fisek gosterileri basladi.
.





Bizim icin farkli ve bir o kadar da eglenceli bir geceydi. Umarim seneye de gormek kismet olur...

Hiç yorum yok: