05 Aralık 2006

SEVIMLI SINCAP VE DOWNTOWN GEZISI

Dun arkadaslarimizla birlikte "downtown"a yani "sehir merkezi"ne gezmeye gittik. Gitmeden once arkadasimizin evinin bulundugu sitenin bahcesindeki bir sincabi besledik ve bu arada bol bol da fotografini cektik. Acayip sevimli hayvanlar bu sincaplar...
.

Amerika'da sokakta kedi kopek gormek hemen hemen imkansiz. Kuslarin disinda sokaklarda goreceginiz tek hayvan sincap. Evimizin karsisindaki agacta da iki sincap surekli oynuyor ama o kadar hizli hareket ediyorlar ki fotograf cekmek mumkun olmuyor. Ama bu sincap elimizde cevizi gorunce hicbir yere kacmadi. Cevizleri elimizden kapip bir yiyisi var di ki gormeliydiniz. Bir hayvan bu kadar mi sevimli olur. Ozellikle kuyrugunun sevimliligine bakar misiniz?






Bir ara sanirim urktu ve agacin tepesine kacti. Ama az sonra dayanamadi tekrar dondu ve hizli hizli ceviz yemeye devam etti:))




Sincap besleme fasli bittikten sonra sehir merkezine dogru yola ciktik. Pittsburgh'un sehir merkezi oldukca sakin ve sessiz. Yolda yuruyen cok az insan goruyorsunuz. Gerci bunda pazar gunu olusunun da etkisi buyuk ama hafta ici bile Kizilay'in en sakin gunundeki kalabaligi gormek mumkun olmuyor.


100-150 yillik tarihi binalarla 15-20 yillik modern binalar icice....






Burasi da bir katolik kilsesi... Ne kadar urkutucu gorunuyor degil mi??




Bu da Amerika'nin yeni yil klasigi... Buz pateni... Bir ara biz de yapmaya niyetlendik ama sonra cesaret edemedik...




Alisveris hevesimiz malesef kursagimizda kaldi. Cunku yeni yil yaklastigindan hersey cok pahali. Yilbasindan sonra fiyatlarin cok ucuzlayacagini duyduk. O zaman bol bol alisveris yapariz insallah...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sincabina bayildim... Ellerine saglik canim...