11 Ocak 2007

NORTH CAROLINA

Amerika'daki ilk gezimiz onceki gun sona erdi... Gecen bir hafta boyunca bir cok sehir gezip yaklasik 2500 km yol yaptik. Ilk duragimiz North Carolina eylatinin Raleigh sehriydi. North Carolina Amerika'nin guneyinde ve dolayisiyla da oldukca sicak bir eyalet. Amerika'nin en yasanabilir yerlerinden biri olarak secilmis. Raleigh ise sirin ve son derece duzenli bir sehir. Cok sayida Turk yasiyor. Ozellikle bizim gibi devlet bursuyla Amerika'ya gelenlerin tercih ettigi sehirlerden biri. Sehrin dokuntu hicbir yerini gormedik. Yapilanma son derece duzgun ve cok guzel evler var.




Ikliminden dolayi kislari ilik geciyor. Kisin ortasinda ince kiyafetlerle dolasmak bizim icin buyuk bir keyif oldu. Ama dogal olarak yazlari da asiri sicak oluyormus. Tabii iklimin etkisiyle de son derece yesil bir yer.
.


Bu bolgenin en hosumuza giden ozelligi adim basi bir gol olmasi. Gollerin cevresinde piknik yapmak, hatta mangal yakmak serbest. Tabii biz de pikniksever Turkler olarak gittigimizin ertesi gunu mangalimizi yaktik:))






Gollerin hepsi birbirinden guzel... Iste bu da bir diger gol. Burada da kahvalti keyfi yaptik...


Bu da Serdar'in gol kenarindaki sanat denemelerinden biri...


Tabii bu kadar cok golun oldugu bir yerde yat klupleri de mevcut. Arabasinin arkasina yelkenlisini atan geliyor. Iste gezintiye cikmaya hazirlanan bir yelkenli...



North Carolina'da bizi cok sasirtan ve gulduren bir sey oldu... Raleigh yakinlarindaki bir sehrin adi "Selma", evet evet yanlis okumadiniz, aynen boyle :))) Bircok yerde tabelasini gorduk ama bir tek bunun fotografini cekebildim... Tabelayi cekerken de surekli photoshop yapmakla unlu biri olarak "buna kimse inanmaz" dedim ama iste buraya tiklarsaniz sehrin internet sitesini ve diger fotograflarini gorebilirsiniz. Cok komik bir durum degil mi:)))
.

North Carolina gezimizin bir gununu Amerika'nin en dogu ucundaki "Outer Banks" adli bolgedeki adaciklara ayirdik... Oranin fotograflarini da en kisa surede yayinlayacagim... Ama bundan once ozellikle North Carolina gezimiz boyunca bizi evlerinde misafir eden arkadaslarimiz Rengin ve Ahmet ile her firsatta bizimle ilgilenen Bilge&Ipek ve Osman'a cok cok tesekkur ederiz...

Hiç yorum yok: