14 Temmuz 2007

LAS VEGAS


Iste gezimiz boyunca bizi en cok etkileyen sehir; Las Vegas!!! 24 saat hareketli, isil isil, buyuleyici bir sehir... Colun ortasina kondurulmus ruya sehri...


Luks ve ihtisam, bu sehri tanimlayabilecek en iyi kelimeler bence... Sehrin en hareketli yeri ve "stript" denilen ana merkezi, butun otellerin bulundugu buyuk bir caddeden olusuyor...


Uc gunluk Vegas gezimiz boyunca hemen hemen butun unlu otelleri gezdik ve harika sovlar izledik... Sovlar cok guzeldi ama fotograf cekmek yasak oldugundan buralardan fotografimiz yok... Asagidaki fotograf bir sihirbazlik gosterisinden. Illizyonist sovunun sonunda nasil olduysa uc saniyede oyuncak bir ucagi gercek ucaga donusturdu. Salondan ayrilirken fotografini cektik:))



Sehirdeki butun otellere girmek ve gezmek serbest. Otellerin hepsinde kapidan girer girmez kumarhanelerle karsilasiyorsunuz. Insanlar kafalarini kaldirmadan sabahlara kadar kumar oynuyorlar...





Otellerdeki ihtisam ise anlatmakla bitmez... Her otel ayri bir konsept olusturmus. Iste "Venetian Oteli". Adindan da anlasilacagi uzere, Venedik konsepti olusturmus. Otelin tavanina gokyuzu efekti yapilmis ve iceride 24 saat gunduzu yasayabiliyorsunuz.


Ayrica otelin icinden disariya dogru devam eden kanallarda gondolla gezinti yapilabiliyor.





"Caesars Palace" oteli de Roma konsepti kullanmis. Otelin girisinde Roma'daki asiklar cesmesinin bir kopyasi ve bircok yerde de antik cag heykellerinin birer ornegi var.


"Treasure Island" yani "Hazine Adasi" otelinin bahcesine kucuk bir ada insa edilmis. Geceleri bu adada muhtesem bir sov gerceklestiriliyor.






"Paris Oteli"nde ise otelin hemen onune kocaman bir Eyfel Kulesi insa dilmis. Kulenin alt kati kumarhane, ust kati restoran olarak kullaniliyor. Taklidi bu kadar yuksekse gercegi nasildir acaba??


Gece Eyfel Kulesi'nin tepesine ciktik. Sehrin manzarasi buradan da bir ayri guzeldi...



Ayni sekilde "New York Oteli" de New York'un unlu binalari ve ozgurluk heykelinden olusuyor. Otelin ici de New York sokaklari seklinde duzenlenmis.


Burasi da "Ocean's Eleven" filminin unlu oteli "Bellagio". Filmi izleyenler son sahnedeki muhtesem su gosterisini hatirlayacaktir.


Su gosterileri gercekten inanilmazdi. Izlerken adeta buyulendik. Gosterileri izlemek ucretsiz ve ogleden sonra baslayip geceyarisina kadar her 15 dakikada bir yenisi yapiliyor. Asagidaki videolari mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Ne kadar etkileyici oldugunu goreceksiniz...
Not: Videolar artik alttaki "zoom"a tiklanarak tam ekran izlenebiliyor.


*Izlemek icin sol kosedeki oku tiklayin.
*Tam ekran izlemek icin “ZOOM”u tiklayin.
*Video ilk izleyiste takilabiliri, ikinci izleyiste buyuk ihtimalle duzelecektir.

Bellagio'da gunduz izledigimiz sov da en az geceki kadar muhtesemdi... Bu gosteri de "Viva Las Vegas!!!" esliginde...


*Izlemek icin sol kosedeki oku tiklayin.
*Tam ekran izlemek icin “ZOOM”u tiklayin.
*Video ilk izleyiste takilabilir, ikinci izleyiste buyuk ihtimalle duzelecektir.
Las Vegas'a gercekten hayran kaldik. Firsatimiz olsa da tekrar gitsek dedigimiz tek sehir. Belki de olur, kim bilir?:))

Hiç yorum yok: