13 Eylül 2007

NIAGARA ŞELALESI


Gecen ay uzun zamandir gormeyi istedigimiz Niagara Selalesi'ne nihayet gidebildik. Dunyanin en buyuk selalerinden biri olan Niagara Selalesi Amerika-Kanada sinirinda yer aliyor.







Selalenin hemen karsisinda Kanada rahatlikla gorulebiliyor ve Nehrin hemen uzerinden gecen bir kopruden gecerek Kanada tarafina gitmek mumkun. Ancak ABD vatandasi olmayanlarin vize almasi gerekiyor. Bu nedenle biz Kanada' yi sadece karsidan gormekle yetinmek zorunda kaldik.












Niagara Selalesi dunyanin 4. buyuk selalesi ve Amerika'nin icilebilir suyunun 5'te 1'ini barindiriyor.

Bolgede iki buyuk selale var. Bunlari hemen yanindan gormek ya da kuleye cikarak tepeden gormek mumkun. Ayrica selalenin icine kadar giren botlarla yapilan turlara katilabiliyorsunuz. Bota binmeden once yagmurluk dagitiliyor ama bu yagmurluklar bile sirilsiklam olmanizi engellemiyor...








Gezinin en guzel kismi botla selalenin icine girdigimiz andi. Suyun akisinin siddetiyle olusan su buharinin icine girmek gercekten cok etkileyiciydi. Tabii bu esnada fotograf cekmek imkansiz...











Bot gezisi sirasinda selalenin hemen altinda olusan gokkusaginin yanindan gecmek de muthisti.. Gokkusagi, elinizi uzatsaniz dokunacakmissiniz gibi yakin gorunuyor.




Hava karardiginda ise Kanada tarafindan yakilan renkli isiklarla selale renklendiriliyor ve ortaya gercekten muhtesem bir goruntu cikiyor.






Bu da buyuleyici gezimizin videosu. Elvis'in harika sarkisi da pek yakisti Niagara'ya:)) Iyi seyirler...



*Izlemek icin sol kosedeki oku tiklayin.
*Tam ekran izlemek icin “ZOOM”u tiklayin.
*Video ilk izleyiste takilabilir, ikinci izleyiste buyuk ihtimalle duzelecektir.


4 yorum:

Adsız dedi ki...

Sitene nazar boncugu koyuversen super olacak. BAK vallahi nazar degecek. Serdara soylede napsin etsin sayfanin dort tarafina nazar boncugu koysun. bil bakalim ben kimim:)

Adsız dedi ki...

Walla ne yalan soyleyeyim bu mesaji yazabilecek o kadar cok kisi var ki simdi ne desem bos:)) En iyisi sen soyle kim oldugunu:))

Nazar boncuguna gelince, aslinda cok da matah birsey yaptigimi dusunmuyorum. Bana da mesgale oluyor iste bu gurbet ellerde. Begeniyorsaniz ne mutlu!!

Sevgiler

Selma

Adsız dedi ki...

Merhaba arkadaslar,
Masaallah formunuzdan hıcbırsey kaybetmemıssiniz. Son surat gezilere devam. Inanın sızı cok kiskandim. Keske sizin yerinizde olabilsem. Siz de orada gecirdiginiz zamanin kiymetini bilin. Acikcasi ben cok özluyorum Pittsburgh u. Bize fotograflarla Pittsburgh nostaljisi yasattıgınız icin cok teşekkurler.

Filiz ailesi adina
Hidayet Filiz.

Adsız dedi ki...

Hidayet tesekkur ederiz guzel yorumun icin. Artik okullar acildi malum, Aralik'a kadar biryere gidemeyiz buyuk ihtimalle. Buyuk ihtimalle biz de ozleriz Pittsburgh'u ama memleket gibisi de yok tabii... Kendinize iyi bakin. Bizdiklari cok opuyoruz...

Selma & Serdar